چه بیماریهایی از طریق مصرف سبزیجات آلوده به انسان منتقل می شود؟

چه بیماریهایی از طریق مصرف سبزیجات آلوده به انسان منتقل می شود؟


user

تیم تحریریه سرویس نما

۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۳

چه بیماریهایی از طریق مصرف سبزیجات آلوده به انسان منتقل می شود؟

 

سبزیجات:

خوردن سبزیجات مزایای زیادی دارد.سبزیجات مواد مغذی زیادی را به رژیم غذایی شما اضافه می کند که سبب کاهش بیماری های قلبی،سکته مغزی می شود.مصرف سبزیجات میتواند سبب کاهش وزن نیز شود.اما بعضی اوقات میکروب های مضر دارند که میتوانند شما را بیمار کند.

بهترین نوع مصرف سبزیجات:

بهترین نوع مصرف سبزیجات نوع پخته شده آن است.نکته مهم این است که قبل از پختن سبزیجات حتما آن را بشویید.البته برای حفظ ویتامین ها و مواد مغذی بهتر است فقط 5 دقیقه داخل آب جوش قرار دهید.

بیماری های ناشی از مصرف سبزیجات آلوده:

شیوع بیماری های ناشی از مصرف سبزیجات  آلوده افزایش پیدا کرده. است. هر ساله هزاران مورد بیماری ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده ثبت می شود.به این نوع آلودگی (مسمومیت غذایی )گفته می شود.بیماری منتقله میتواند خفیف تا جدی تر و حتی مرگ باشد. نوروویروس شایع ترین علت مسمومیت های غذایی است و بعد از آن کمپیلو باکتر،سالمونلا،E.COLI هستند.
 


 

ضد عفونی کردن سبزیجات:

نورو ویروس:
عامل ایجاد بیماری های گوارشی است.نوروویروس سبب التهاب معده و روده بزرگ می شود. بعضی آن را (آنفولانزای ویروسی) می نامند. این ویروس هم از افراد و هم از مواد غذایی آلوده منتقل می شود.نوروویروس ها از طریق مصرف سبزیجات خام که با آب آلوده به مدفوع آبیاری شده اند،به بدن منتقل می شود.

کمپیلو باکتر:

شایع ترین علت باکتریایی اسهال است.این باکتری در روده حیوانات وجود دارد و حیوانات میتوانند سبزیجات را به این باکتری آلوده کنند.کمپیلوباکتر انواع گوناگونی دارد:
1(کمپیلو باکتر ژژونی
این نوع باکتری علت گاستروانتریت است.متداول ترین علت اسهال باکتریایی در انسان است.باعث اسهال خونی می شود.با درد شکم تظاهر می یابد.
2(کمپیلوباکتر پیلوری
علت گاستریت مزمن است .سبب ایجاد زخم معده و روده می شود.
3(کمپیلو باکتر فتوس
سبب اسهال،باکتریمی و عفونت سیستمیک می شود

سالمونلا:

دومین علت اسهال باکتریایی بعد از کمپیلو باکتر است.سالمونلا با پختن سبزیجات از بین می رود.این باکتری از طریق سبزیجات آلوده منتقل می شود.وارد دستگاه گوارش فرد شده به روده می رود.این باکتری سپس به دستگاه گردش خون رفته و در کل بدن منتشر می شود.باکتری سالمونلا در روده انسان و حیوانات زندگی می کند.اگرآب های کشاورزی به مدفوع آلوده شوند باکتری از طریق آب آلوده به سبزیجات رفته و سبب آلودگی آن ها می شود می شود.شایع ترین بیماری ایجاد شده توسط سالمونلا تب تیفوئیدی یا حصبه است.علائم این بیماری اسهال،استفراغ ،تب و تهوع است.

اشریشیا کولی:

اشریشیا کولی یا به اختصار e.coli در روده انسان زندگی میکند وبی ضرر است.نوع مضر این باکتری میتواند از طریق خوردن مواد غذایی ضد عفونی نشده انسان را آلوده کند.علائم ان اسهال،درد شکم،تهوع و استفراغ است.

پیشگیری ازبیماری های ناشی از خوردن مواد غذایی:

1.قبل و بعد از استفاده ،چاقو و تخته را بشورید.
2.قبل از استفاده آن را ضد عفونی کنید .
3.انگل زدایی باید به درستی انجام شود.
4.نباید گوشت و مرغ در تماس مستقیم با سبزیجاتی که قابل پخت نیست قراربگیرد.
5.منافذ زیادی در سبزیجات وجود دارد که شستن با آب این باکتری ها را از بین نمی برد.میتوان با یک ماده ضد عفونی میزان باکتری را کاهش داد.

 

 www.fhi.no
 

برای دریافت  خدمات ضدعفونی بر روی لینک زیر کلیک کنید .. !
ثبت سفارش خدمات ضدعفونی در شهر رشت



 

پیوست ها (0)